Peuter- en kleuterlessen

Kom 11 december naar de open dag!

Wil je eens proberen of de muziekspeeltuin iets is voor uw kinderen? Kom naar de open dag! Op 11 december zijn jullie van harte welkom om vrijblijvend een proefles te volgen: 10.00 - 10.45 uur voor 2,3 en 4 jarigen en 11.00 - 11.45 uur voor 5 jaar en ouder. Aanmelden is niet nodig. Hopelijk tot dan!

Wat doen we in de Muziekspeeltuin?

Peuters (2 tot en met 4 jaar)

Er worden liedjes gezongen, bewegingsspelletjes gedaan, gedanst op vrolijke muziek en gespeeld op eenvoudige muziekinstrumenten. Alles uiteraard afgestemd op het niveau en de leeftijd van de kinderen. De kinderen krijgen steeds meer uitdagingen om zelf muziek te maken.

Kleuters (4 tot en met 6 jaar)

We gaan aan de slag om alles te leren over muziek; door te zingen, te bewegen, te luisteren en te spelen op instrumenten. Je leert van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. We maken een begin met het lezen van noten. In de lessen ben je vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.
Verder wordt meer met ritmes gewerkt en als het lukt zullen ze zelfs zichzelf gaan begeleiden op instrumentjes met 1 of 2 ingestudeerde liedjes. Een gerichte voorbereiding op de AMV muzieklessen.

Wanneer?

De Muziekspeeltuin loopt dit jaar van januari tot en met begin juli. De lessen zijn op zaterdagochtend/begin van de middag en duren 45 minuten. De tijden zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen en worden uiterlijk een week voorafgaand aan de eerste les definitief bekend gemaakt.

Data van de lessen: 15 en 22 januari, 5, 12 en 19 februari, 12, 19 en 26 maart, 2, 16 en 23 april, 14 en 21 mei, 11, 18 en 25 juni, 2 juli.

Wat zijn de kosten?

€ 90 voor 17 lessen, te voldoen in twee termijnen. Bij aanvang van de cursus € 45 en in april 2022 € 45.

Stuur een e-mail aan: muziekspeeltuin@gmail.com.

Waar?

In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Emily Evers

'Hoi allemaal! Ik ben Emily Evers, de docent voor de muziekspeeltuin. Ik ben in Nieuw Zeeland geboren en getogen. Ik heb daar mijn bachelor klarinet gehaald en ben in 2017 naar Nederland verhuisd voor mijn master. In mei 2021 heb ik die afgerond aan het Utrechts Conservatorium onder leiding van Celeste Zewald. In 2018 heb ik ook een piano diploma (ABRSM) behaald. Tijdens mijn muziek studie ben ik ook Engelse literatuur gaan studeren aan Utrecht Universiteit. Ik houd dus van veelzijdigheid en dingen breed aanpakken. Naast klarinet spelen en studeren, speel ik ook piano en speel ik sinds kort bij Amicitia als concertmeester. Verder geef ik nog Engels en klarinet les. Ik heb in Nieuw Zeeland ook gewerkt als muziekdocent bij een dagopvang. Ik had toen genoten van het samen muziek maken, en heb veel zin om hier in Nederland dit weer op te pakken met de peuter- en kleutermuziek en AMV lessen!'

zaterdag 11 dec 2021
Wil je eens proberen of de muziekspeeltuin iets is voor uw kinderen? Kom naar de open dag! Open dag Muziekspeeltuin
Verenigingsgebouw

zaterdag 18 dec 2021
Kerstconcert
Nog niet bekend

vrijdag 24 dec 2021
Kerstviering Basiliek

zondag 10 apr 2022
Een bijzonder Paasconcert door Harmonie Amicitia in samenwerking met drie solisten: Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij.

Paasconcert

zaterdag 2 jul 2022
Braderie concert
Overtoom

Titel Publicatie

Christa Grootveld wint Amicitia's Maestro 2021 14 nov '21

Kaartverkoop Amicitia's Maestro 26 sep '21

Buitenconcert: Verborgen tuinen 15 sep '21

Jarig, Amicitia 121 jaar jong!! 12 sep '21

Leer in 10 weken een instrument bespelen en geef je eerste concert! 12 sep '21

Peuter- en kleuterlessen

Kom 11 december naar de open dag!

Wat doen we in de Muziekspeeltuin?

Peuters (2 tot en met 4 jaar)

Kleuters (4 tot en met 6 jaar)

Wanneer?

Wat zijn de kosten?

Stuur een e-mail aan: muziekspeeltuin@gmail.com.

Waar?

In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Emily Evers