Christa Grootveld wint Amicitia's Maestro 2021

14 nov '21
Amicitia’s Maestro 2021 was een fantastische avond met als winnares Christa Grootveld-van de Ven!
Het was genieten om eindelijk weer een concert te kunnen geven. De 6 maestro kandidaten: Mieke Kromwijk, Robert Landsman, Patrick van de Brink, Elma Sandee, Bert Murk en Christa Grootveld gingen de strijd aan door elk een eigen muziekstuk te dirigeren. Wat deden ze dat goed en wat zijn ze de afgelopen weken ontzettend gegroeid. Bas Pollard, oud dirigent van Amicitia en bekend van de maestro tv editie, heeft ze als coach de afgelopen 5 weken begeleid en geholpen.
Helaas moest Jos Schroevers zijn debuut als dirigent van Amicitia nog even uitstellen door omstandigheden en stond het orkest met twee eigen werken onder begeleiding van dirigent Jos van de Braak.
De vakjury, bestaande uit Jos Bol, Jos van de Braak en Bas Pollard, gaf elke kandidaat een mooie feedback waar ze ook na gisteravond nog iets aan zullen hebben! De publieksprijs ging naar Bert Murk.
De avond werd weer voortreffelijk gepresenteerd door Ab Nieuwdorp!
Een heerlijke avond waar echt iedereen in de zaal van heeft genoten!


Kaartverkoop Amicitia's Maestro

26 sep '21
Op zaterdag 30 oktober gaan zes bekende IJsselsteiners in Amicitia's Maestro de strijd aan voor de gouden baton.

Wilt u daarbij zijn? Er zijn nog enkele kaarten te koop via www.fulcotheater.nl

Buitenconcert: Verborgen tuinen

15 sep '21
'Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteerde op zaterdag 11 september: de Verborgen Tuinen. Met theater, zang, dans, poëzie en muziek!
Wij speelden met het hele orkest op het Imminkplein. Eindelijk mochten we weer optreden. We hebben er van genoten.


Jarig, Amicitia 121 jaar jong!!

12 sep '21
Donderdag 9 september 2021: onze 121ste verjaardag! We hebben ons verjaardagsfeestje gevierd met natuurlijk een repetitie. Daarvoor hebben we nog even heerlijk gegeten en hebben we onze jubilarissen eindelijk hun speldje en oorkonde kunnen uitreiken. Marianne hebben we nog bedankt voor haar inzet voor 25 jaar inzet voor de opleidingen. Geslaagd feestje!!

Leer in 10 weken een instrument bespelen en geef je eerste concert!

12 sep '21
Unieke kans!! Geef je dochter of zoon op voor het orkestproject en leer in 10 weken muziek maken.
De eerste 7 lessen leren ze hun instrument naar keuze kennen en leren ze de eerste noten en ritmes. Daarna volgen ze 3 orkestlessen met elkaar en we sluiten het project af met een mini concertje.
In een korte tijd ervaar je niet alleen hoe leuk muziek maken is maar vooral hoe leuk samenspelen is!!
Geef je voor 20 september! Via de agenda rechts boven op de pagina kan je je opgeven.


Afsluiting saxofoonleerlingen

31 jul '21
Ook op onze saxleerlingen hebben het lesjaar afgesloten met een voorspeelavond.

Afsluitavond leerlingen koper en slagwerk

31 jul '21
Op woensdagavond 7 juli hebben onze slagwerk- en koperkanjers kunnen laten zien en horen wat ze het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd tijdens de lessen. Ook heeft er een flinke samenspeelgroep het slot van de avond verzorgd. Top gedaan allemaal!

Afsluiting peuter-, kleuter- en AMV-lessen

30 jun '21
Op zaterdag 26 juni hebben we een leuke afsluiting gehad van de peuter-, kleuter- en amv-lessen. De ouders konden de laatste 20 minuten meekijken en luisteren! Wat hebben de leerlingen het goed gedaan. Echte muzikantjes die op blokfluit, slagwerk, ukelele en boomwhackers speelden. De AMV leerlingen zongen zelfs samen met een aantal leden uit het grote orkest een liedje!

Overlijden Cor van Doorn

18 jun '21

We hebben het verdrietige bericht ontvangen van het overlijden van Cor van Doorn.

Cor was 65 jaar lid van Amicitia. Hij is benoemd tot erelid van onze vereniging en De Brulapen.
Trots vertelde Cor altijd dat hij het trommelen leerde op een keukenplankje.
Jarenlang bespeelde hij de kleine en/of grote trom in ons orkest, De Brulapen en Die Reiffenmusikanten.
Cor was een echte Amicitiaan. Zolang hij kon hielp hij mee met klussen in het gebouw en was hij elke donderdagavond aanwezig om voor de koffie en de thee te zorgen in de pauze. We missen Cor al geruime tijd. Het afscheid is nu definitief.

Wij zullen Cor met respect herinneren.NL DOET 2021

13 jun '21
Klusdagje van NLdoet en hoe heerlijk is het om dat vandaag in het zonnetje te doen. Wij knappen onze klapstoeltjes op zodat we er weer tip top bij zitten met een buitenconcert.
Bedankt Joke, Linda, Rob, Greet en Gerda voor jullie inzet (en natuurlijk alle anderen die niet op de foto staan).


We mogen weer muziek maken!!!

13 jun '21
Yes, we zijn super blij. Vanaf donderdag 3 juni mogen we weer als orkest muziek maken.
Wat zijn we nu extra blij met onze verbouwing. Met een strak stoelenplan passen we precies met z'n allen.
Heerlijk, wat hebben we dit gemist ....
Coronasteun van het Roest Crollius Fonds

12 mei '21
Een financieel steuntje in de rug van het Stichting Roest Crollius Fonds voor onze vereniging! Het goede doelenfonds van IJsselstein ondersteunt verenigingen met een lockdownactie. Elke vereniging die zich heeft aangemeld voor de actie ontvangt € 711,- plus nog € 7,11 per lid. En waarom die specifieke bedragen? IJsselstein bestaat namelijk 711 jaar. Wij vinden het een hele leuke en zeer gewaarde actie.

Onze bestuursleden Ellen Metaal en Leon van Zelst met de cheque!


Amicitia's Maestro verplaatst naar 30 oktober!

12 mei '21
Amicitia’s Maestro wordt verplaatst naar 30 oktober 2021!!

We kijken er naar uit om met onze maestro’s aan de slag te gaan maar 5 juni is helaas nog te vroeg.

Heeft u een kaartje voor de editie van 2020? Dan is dit uw toegangsbewijs voor 30 oktober 2021. Bewaar je ticket dan ook goed! Mocht je deze avond niet kunnen of toch je kaart willen inleveren, neem dan contact op met ons via bestuur@harmonieamicitia.nl.

Onze maestro’s, de jury, het orkest en de organisatie kijken met veel enthousiasme uit naar zaterdagavond 30 oktober 2021!

Koninklijke onderscheiding voor Elise van Schalkwijk

12 mei '21
Op maandag 26 april ontving ons lid en bestuurslid Elise van Schalkwijk een Koninklijke onderscheiding.
Elise is een verenigingslid in hart en nieren. Naast het spelen op de klarinet vervult Elise al vele jaren een bestuursfunctie. In 2021 heeft zij maar liefst 30 bestuursjaren op de teller staan als secretaris. Elise is een fijn mens met oog voor de ander. En mede door haar brengen wij naast het maken van muziek ook onze naam Amicitia - vriendschap - echt tot leven. Door juist dat kaartje of die mail te sturen op die momenten in het leven die er echt toe doen. De term “een stille kracht” kan echt voor Elise uitgevonden zijn. Welverdiend dat ze daarom nu in de schijnwerpers staat!


Meet & Greet met Johan de Meij

11 feb '21

Donderdag 28 januari hadden we via Zoom een Meet & Greet met Johan de Meij.
Op zaterdag 30 oktober hebben wij een concert gepland in het Fulcotheater met de 4e Symfonie van Johan de Meij op het programma. We gaan dit werk uitvoeren met de medewerking van sopraan Tamar Niamut, pianiste Lineke Lever en een kinderkoor.

Johan de Meij componeerde zijn Vierde Symfonie voor het Jeugdorkest van Zuid Tirol dat deelnam aan een Mahlerfestival. De binding met Mahler komt terug uit de keuze voor de eerste drie liederen. Dat was aanvankelijk zijn opdracht. Johan de Meij vond het werk echter niet af en werkte het uit tot zijn Vierde Symfonie.
Deel voor deel luisterden we naar de muziek en nam hij ons mee in zijn gevoel voor de muziek en het verhaal dat hij er mee wil vertellen. Ook gaf hij steeds een toelichting op de verschillende (en ook terugkerende) thema’s.
Het was een hele mooie ervaring dat zo’n grote componist, vanuit het verre Amerika, met ons in gesprek ging. We kijken uit naar het moment dat we als orkest met elkaar kunnen gaan repeteren om ons voor te gaan bereiden op een uitvoering van dit mooie muziekstuk.Nieuwjaarsreceptie en leden die een jubileum vieren!

14 jan '21
Tradities blijven bestaan dus op de eerste donderdag van het nieuwe jaar onze nieuwjaarsreceptie.
Alleen voorzitter Ellen was in het gebouw. De leden keken online mee.
Ellen sprak mooie woorden. Een terugblik op het afgelopen jaar én een hoopvol vooruit kijken naar 2021. De plannen voor leuke concerten zijn er. Nu hopen dat we snel weer met elkaar muziek kunnen maken.
Zoals ook gebruikelijk werden de leden gehuldigd die in het jaar 2021 een jubileum mogen vieren.
Ron van Reenen en Susanne van Laarhoven zijn 25 jaar lid en Jan van Baggem heeft de mooie mijlpaal van 40 jaar gehaald.
Wethouder Mark Foekema sprak hen toe. De bondinsignes en de bijbehorende certificaten liggen klaar. Maar helaas, het uitreiken en opspelden moet nog even wachten.

In de bijlagen de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Ellen Metaal en de toespraak van wethouder Foekema gericht aan de jubilarissen.
Bijlagen

21.01.07_Jubilea_toespraak.pdf
21.01.07_NJR_toespraak_voorzitter.pdfEen grote "WAUW" voor RABO ClubSupport!

3 dec '20
Donderdagavond 5 november was de online uitreiking van de Rabo ClubSupport en wauw wat een mooi bedrag mogen wij in ontvangst nemen. We mogen € 1.028,60 besteden aan nieuwe blaasinstrumenten voor een scholenproject in samenwerking met IJsselsteinse basisscholen. Alle leden van de Rabobank uit de Utrechtse Waarden e.o. die op ons gestemd hebben, ontzettend bedankt!!!

Jarig!

10 sep '20
We bestaan 120 jaar!! En dat vierden we vandaag met een lekkernij voor bij de koffie.
Zaterdag 31 oktober geven we ons lustrumconcert om dit samen met jullie te vieren! Hou onze website en deze pagina goed in de gaten want er zijn maar beperkt aantal plekken beschikbaar en dan is vol snel vol.

Open muzieklessen muziekspeeltuin

27 aug '20
Het grote orkest start vanavond na een korte vakantie weer met repeteren maar ook de muziekspeeltuin gaat weer van start! Op zaterdag 12 september zijn de open muzieklessen voor peuters, kleuters en leerlingen uit groep 3 en 4. Benieuwd of je dochter of zoon het leuk vindt om iets met muziek te doen? Kom langs en doe mee!! Liever les op een specifiek instrument? Neem dan contact met ons op! Zien we jullie 12 september?

Afsluiting muziekspeeltuin

14 jul '20
Afgelopen zaterdag ontvingen onze jongste leerlingen en Amv (Algemene muzikale vorming) leerlingen hun muziekdiploma na een leuk optreden van Peter en de Wolf met ondersteuning van 5 muzikanten uit het grote orkest. Gefeliciteerd allemaal!!

Repeteren in de Basiliek

3 jul '20
Geen aparte koper- of houtrepetitie maar gewoon weer allemaal bij elkaar. Dat past helaas niet (ivm de 1,5 meter regeling en voor orkesten nu nog 2 meter) in ons eigen gebouw.
Donderdagavond waren we te gast in de Basiliek en dat leverde mooie plaatjes en warme klanken op! Wil van Doorn bedankt voor jullie gastvrijheid.

Gefeliciteerd Laura en Tijn!

25 jun '20
Gefeliciteerd Laura en Tijn met het behalen van jullie muziekdiploma’s. Laura is geslaagd voor haar A-diploma op trompet en Tijn voor zijn B-diploma op slagwerk. Beide toppers die hun diploma op afstand in ontvangst mochten nemen.

"Hakuna Matata"

7 jun '20
Hoe tof! Terwijl we niet samen konden spelen, hebben we een online samenspeel video gemaakt! Luister mee naar een gedeelte uit de Lion King. Super trots op de leden maar bijzonder trots op Lonneke Noorman en Gerda Kamsma die dit samen gemaakt hebben.

Klik hier om het filmpje te bekijkenWe mogen weer repeteren!

4 jun '20
Yes we mogen weer!! Vanavond zijn de slagwerkers begonnen met hun groepsrepetitie onder leiding van Jos Schroevers. Veilig op afstand, maar wat heerlijk om weer samen te mogen spelen. Vanaf volgende week hopen we met kleine groepen blaasinstrumenten te kunnen gaan repeteren (maar daarvoor wachten we nog even het definitieve protocol af ivm de welbekende aerosolen).

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings

24 apr '20
Vandaag, vrijdag 24 april 2020 is Jan Hartings in een oranje zonnetje gezet. Een koninklijke onderscheiding als waardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onze vereniging en de kerk!

Ans van Baggem en Wil Hartings hebben het initiatief genomen om hun broer Jan Hartings voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uiteraard hebben wij vanuit het bestuur en ook de Brulapen deze aanvraag van harte ondersteund. Ook pastoor Van der Vegt heeft namens de kerk een mooie ondersteunende brief geschreven. En vandaag was het zover dat de burgemeester Jan mocht verrassen met een lintje. Helaas geen feestelijke uitreiking, maar die komt later nog na het coronatijdperk.
In een Zoom-bijeenkomst sprak de burgemeester een verraste Jan toe en eindigde met de woorden: “dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd de heer Jan Hartings te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau”.

Op de website van de gemeente IJsselstein staat te lezen: De heer Hartings is 60 jaar lid van Harmonie Amicitia. Lid zijn van een muziekvereniging is voor de heer Hartings meer dan muziek maken alleen. Als trompettist speelt hij in het orkest. Maar hij is ook van jongst af aan een bevlogen vrijwilliger. In de loop de decennia heeft hij een inzet als lid van de muziekcommissie, muziekbibliothecaris, secretaris in het bestuur, muzikaal leider van de Brulapen, initiatiefnemer van de Carnavalsmis en huisvader/handyman van/in het verenigingsgebouw van Amicitia. Daarnaast heeft de heer Hartings ook nog een inzet bij de Heilige Drie-eenheid, geloofsgemeenschap H. Nicolaas. In de basiliek is hij koster, acoliet en vrijwilliger voor allerlei voor handen zijnde klussen.

De Brulapen hebben vanavond Jan verrast met een serenade. Uiteraard op gepaste afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk moment waar Jan en Leny zichtbaar van genoten. En ook een moment voor Ellen om Jan namens het bestuur met het op afstand overhandigen van een boeket bloemen te feliciteren.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

3 feb '20
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Zin in muziek maken bij Amicitia?

29 jan '20
Ons orkest heeft een mooie bezetting met 57 orkestleden in een mix van jong en oud. We willen onze bezetting verder uitbreiden!

Speel je trombone of euphonium? En ben je een enthousiaste gedreven muzikant met minimaal Hafa B niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou en maken we graag kennis!

Je bent van harte welkom om op donderdag op onze repetitie langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen. Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl. Na ontvangst nemen wij dan contact met je op.

Amicitia repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het eigen clubgebouw en staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers.

Speel je een ander instrument en heb je interesse? Neem dan ook zeker contact op via bestuur@harmonieamicitia.nl. Vermeld in je mail naast je instrument graag ook je ervaring. We kijken dan graag wat de mogelijkheden zijn, ook als jouw instrument hierboven niet als vacature genoemd staat. Hafa B is wel altijd een minimum vereiste.Jos Schroevers nieuwe dirigent

23 jan '20
Trots presenteren wij Jos Schroevers als onze nieuwe dirigent. We zijn er van overtuigd dat Jos de muzikale lijn van de afgelopen jaren voort gaat zetten. Ontzettend gaaf om een ervaren dirigent als Jos voor ons orkest te hebben mogen staan. Vanaf donderdag 30 januari gaat hij aan de slag met het voorjaarsprogramma waaronder een uitverkocht Maestroconcert.

Karin 50 jaar lid!

3 jan '20
Bij Amicitia is het traditie de leden te huldigen die in het komende jaar een jubileum vieren.
Wethouder Peter Bekker mocht dit jaar Karin Veldhuizen-van Schendelen huldigen. Karin is 50 jaar lid van Amicitia!

Een halve eeuw waarin zij muziek maakte als percussionist en tamboer maitre bij de drumband; slagwerker bij Die Reiffenmusikanten; alt- en tenorsaxofonist bij de Brulpen én natuurlijk het grote orkest van de harmonie.
De donderdagavond is voor Karin haar Amicitia-avond. Elke week is zij present. Slechts 1x per jaar verzuimd zij als zij zichzelf een weekje vakantie gunt.

Karin is als een muziekmoeder sectiehoofd van de saxgroep. Alex blaast op de baritonsax zijn partij mee en Karin en hij zijn elkaar tot steun. Angelique blaast onder de vleugels van Karin haar tenor partij mee en dan zit er nog een hele groep jonge altsaxofonisten. Zij moeten nog veel leren en Karin met al haar ervaring neemt deze taak graag op zich.

Lisanne sprak als groep haar dank hiervoor uit. Zij overhandigde Karin namens alle saxen een leuk toepasselijk cadeau. Een kunstwerkje van een saxofonist als houder voor het favoriete drankje van Karin: een fles rosé.

Afscheid dirigent Michael Engelbrecht

2 jan '20
Op de nieuwjaarsreceptie hebben we afscheid genomen van Michael onze dirigent. Hij gaat na 6 jaar Amicitia een nieuwe uitdaging aan bij Philharmonie Gelre. We wensen hem uiteraard heel veel succes! En zoals onze voorzitter Ellen het mooi verwoordde en hoe wij erop terugkijken: don’t cry because it’s over, smile because it happened.

In zes jaar tijd hebben we als orkest en vereniging met elkaar hele mooie dingen gedaan. Als cadeau aan Michael samengevat in een fotoboekje.Sfeervol kerstconcert

24 dec '19
Amicitia is één grote familie. En familieleden zoeken elkaar op met kerstmis. Bij Amicitia is het al een aantal jaren de traditie om dit de zaterdag voor kerst te doen.

Gezellig met elkaar muziek maken en na afloop chocolademelk en glühwein drinken met een lekkere cupcake er bij. Het was weer een gezellige avond.

De Kerstavond van St. Nicolaas

14 dec '19
13 december: Een bijzondere avond in de Nicolaasbasiliek om te luisteren naar mooie muziek/zang;de kerststal te bewonderen; Een wens te schrijven en in de wensboom te hangen of de kerktoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over verlicht IJsselstein.

De Brulapen gaven hun medewerking. Zij transformeerden moeiteloos in de Koperen Engelen.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

12 dec '19
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Prachtige cheque van Rabobank Utrechtse Waarden

12 okt '18
Wauw, vanavond een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen twv €954,70, uitgereikt door de dames van de Rabobank Utrechtse Waarden e.o.! Rabobank en alle stemmers bedankt. We gaan het goed besteden, en wel voor de videoprojectie bij ons aankomende Maestroconcert. We hebben er vanavond met de dames gelijk maar een feestje van gemaakt

Speciale dag voor 3 hele speciale leden

29 sep '18
Vandaag is een speciale dag voor 3 wel hele speciale leden! Dit jaar zijn Jan van Baggem, Wil Hartings en Jan Hartings benoemd tot ere lid voor hun jarenlange inzet en voor hun speciale inzet voor de verbouwing van ons verenigingsgebouw.
Vandaag werden ze in het zonnetje gezet met een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe en dat begon vanochtend met een rode loper en vertrek in een limousine!! Allemaal mogelijk gemaakt door het Vriendenfonds van de VriendenLoterij!

Vacature eerste trombonist

28 sep '18
We zijn op zoek naar een ervaren eerste trombonist op minimaal HaFaBra niveau C of gelijkwaardig. Een echte kartrekker! Ook zijn we op zoek naar een tweede trombonist op minimaal HaFaBra niveau B (of gelijkwaardig) met orkestervaring.

Ons orkest bestaat uit 57 enthousiaste muzikanten. Elke donderdagavond repeteren we onder leiding van onze dirigent Michael Engelbrecht in ons eigen verenigingsgebouw in IJsselstein. Wil je meer weten over onze concerten en over ons als vereniging, kijk dan ook verder op onze website en op deze Facebookpagina.

Ben jij de muzikant die wij zoeken? En lijkt het je leuk om bij ons te komen spelen: Je bent van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen.
Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl.

Muziekspeeltuin

2 sep '18
Zin in muziek? Onze muziekspeeltuin gaat vanaf 22 september weer van start. Geef je zoon of dochter voor 15 september op via peuterkleutermuziekles@gmail.com.

Rabo Clubkas Campagne

31 aug '18
Heb jij de stembiljetten voor de #rabobankclubkascampagne ook al ontvangen? Wij hebben je stem hard nodig! Waarvoor we het gaan inzetten? Voor het Maestroconcert op 23 november zodat we alle 7 maestro’s goed kunnen projecteren op het witte doek. Dan kunnen we een camerateam en bijbehorend apparatuur inhuren! Stem op “Amicitia”!!Vernieuwd gebouw Amicitia feestelijk geopend

5 mei '18
De wens van Harmonieorkest Amicitia voor een uitbreiding van hun gebouw aan de Panoven leefde al in 2000, bij het 100-jarig bestaan. Vorig jaar konden de plannen in gang worden gezet. Zaterdagavond de feestelijke opening plaats, met de klanken van het jeugdorkest dat was opgesteld op de uitgebouwde veertig vierkante meter.

\"Het zijn net de Olympische Spelen\", vindt voorzitter Ellen Metaal. \"We hebben er lang naartoe gewerkt en nu vallen alle stukjes op hun plaats. Het vernieuwde gebouw voelt als een gouden medaille voor iedereen.\" De harmonie is ook drie ereleden rijker: Jan en Wil Hartings en Jan van Baggem. \"Zij hebben zich alle jaren én tijdens de verbouwing bijzonder ingezet.\" (Foto: Lysette Verwegen)

Jan, Jan en Wil benoemd tot ereleden!

17 mrt '18
Ze ontvingen tijdens de heropening van het gebouw deze onderscheiding als dank voor hun jarenlange uitzonderlijke inzet voor onze muziekvereniging. Een inzet als bestuurder, bibliothecaris, Brulaap, barman en mannen voor elke klus in 'het Gebouw'.

Natuurlijk wilden we 'de klusmannen' ook graag een cadeau geven. Met behulp van de VriendenLoterij ontvingen ze een cheque voor een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe op zaterdag 29 september 2018.

Mannen gefeliciteerd!!!! Amicitia is ontzettend trots op jullie.
Laatste 15 nieuwsartikelen
 
Datum Activiteit
 
zaterdag 11 dec 2021
10:00
Wil je eens proberen of de muziekspeeltuin iets is voor uw kinderen? Kom naar de open dag! Open dag Muziekspeeltuin
Verenigingsgebouw
 
zaterdag 18 dec 2021
20:00
Kerstconcert
Nog niet bekend
 
vrijdag 24 dec 2021
Tijd onbekend
Kerstviering Basiliek

 
zondag 10 apr 2022
14:30
Een bijzonder Paasconcert door Harmonie Amicitia in samenwerking met drie solisten: Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij.

Paasconcert
Fulcotheater
 
zaterdag 2 jul 2022
14:00
Braderie concert
Overtoom
 
SponsorKliks

Christa Grootveld wint Amicitia's Maestro 2021

14 nov '21
Amicitia’s Maestro 2021 was een fantastische avond met als winnares Christa Grootveld-van de Ven!
Het was genieten om eindelijk weer een concert te kunnen geven. De 6 maestro kandidaten: Mieke Kromwijk, Robert Landsman, Patrick van de Brink, Elma Sandee, Bert Murk en Christa Grootveld gingen de strijd aan door elk een eigen muziekstuk te dirigeren. Wat deden ze dat goed en wat zijn ze de afgelopen weken ontzettend gegroeid. Bas Pollard, oud dirigent van Amicitia en bekend van de maestro tv editie, heeft ze als coach de afgelopen 5 weken begeleid en geholpen.
Helaas moest Jos Schroevers zijn debuut als dirigent van Amicitia nog even uitstellen door omstandigheden en stond het orkest met twee eigen werken onder begeleiding van dirigent Jos van de Braak.
De vakjury, bestaande uit Jos Bol, Jos van de Braak en Bas Pollard, gaf elke kandidaat een mooie feedback waar ze ook na gisteravond nog iets aan zullen hebben! De publieksprijs ging naar Bert Murk.
De avond werd weer voortreffelijk gepresenteerd door Ab Nieuwdorp!
Een heerlijke avond waar echt iedereen in de zaal van heeft genoten!


Kaartverkoop Amicitia's Maestro

26 sep '21
Op zaterdag 30 oktober gaan zes bekende IJsselsteiners in Amicitia's Maestro de strijd aan voor de gouden baton.

Wilt u daarbij zijn? Er zijn nog enkele kaarten te koop via www.fulcotheater.nl

Buitenconcert: Verborgen tuinen

15 sep '21
'Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteerde op zaterdag 11 september: de Verborgen Tuinen. Met theater, zang, dans, poëzie en muziek!
Wij speelden met het hele orkest op het Imminkplein. Eindelijk mochten we weer optreden. We hebben er van genoten.


Jarig, Amicitia 121 jaar jong!!

12 sep '21
Donderdag 9 september 2021: onze 121ste verjaardag! We hebben ons verjaardagsfeestje gevierd met natuurlijk een repetitie. Daarvoor hebben we nog even heerlijk gegeten en hebben we onze jubilarissen eindelijk hun speldje en oorkonde kunnen uitreiken. Marianne hebben we nog bedankt voor haar inzet voor 25 jaar inzet voor de opleidingen. Geslaagd feestje!!

Leer in 10 weken een instrument bespelen en geef je eerste concert!

12 sep '21
Unieke kans!! Geef je dochter of zoon op voor het orkestproject en leer in 10 weken muziek maken.
De eerste 7 lessen leren ze hun instrument naar keuze kennen en leren ze de eerste noten en ritmes. Daarna volgen ze 3 orkestlessen met elkaar en we sluiten het project af met een mini concertje.
In een korte tijd ervaar je niet alleen hoe leuk muziek maken is maar vooral hoe leuk samenspelen is!!
Geef je voor 20 september! Via de agenda rechts boven op de pagina kan je je opgeven.


Afsluiting saxofoonleerlingen

31 jul '21
Ook op onze saxleerlingen hebben het lesjaar afgesloten met een voorspeelavond.

Afsluitavond leerlingen koper en slagwerk

31 jul '21
Op woensdagavond 7 juli hebben onze slagwerk- en koperkanjers kunnen laten zien en horen wat ze het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd tijdens de lessen. Ook heeft er een flinke samenspeelgroep het slot van de avond verzorgd. Top gedaan allemaal!

Afsluiting peuter-, kleuter- en AMV-lessen

30 jun '21
Op zaterdag 26 juni hebben we een leuke afsluiting gehad van de peuter-, kleuter- en amv-lessen. De ouders konden de laatste 20 minuten meekijken en luisteren! Wat hebben de leerlingen het goed gedaan. Echte muzikantjes die op blokfluit, slagwerk, ukelele en boomwhackers speelden. De AMV leerlingen zongen zelfs samen met een aantal leden uit het grote orkest een liedje!

Overlijden Cor van Doorn

18 jun '21

We hebben het verdrietige bericht ontvangen van het overlijden van Cor van Doorn.

Cor was 65 jaar lid van Amicitia. Hij is benoemd tot erelid van onze vereniging en De Brulapen.
Trots vertelde Cor altijd dat hij het trommelen leerde op een keukenplankje.
Jarenlang bespeelde hij de kleine en/of grote trom in ons orkest, De Brulapen en Die Reiffenmusikanten.
Cor was een echte Amicitiaan. Zolang hij kon hielp hij mee met klussen in het gebouw en was hij elke donderdagavond aanwezig om voor de koffie en de thee te zorgen in de pauze. We missen Cor al geruime tijd. Het afscheid is nu definitief.

Wij zullen Cor met respect herinneren.NL DOET 2021

13 jun '21
Klusdagje van NLdoet en hoe heerlijk is het om dat vandaag in het zonnetje te doen. Wij knappen onze klapstoeltjes op zodat we er weer tip top bij zitten met een buitenconcert.
Bedankt Joke, Linda, Rob, Greet en Gerda voor jullie inzet (en natuurlijk alle anderen die niet op de foto staan).


We mogen weer muziek maken!!!

13 jun '21
Yes, we zijn super blij. Vanaf donderdag 3 juni mogen we weer als orkest muziek maken.
Wat zijn we nu extra blij met onze verbouwing. Met een strak stoelenplan passen we precies met z'n allen.
Heerlijk, wat hebben we dit gemist ....
Coronasteun van het Roest Crollius Fonds

12 mei '21
Een financieel steuntje in de rug van het Stichting Roest Crollius Fonds voor onze vereniging! Het goede doelenfonds van IJsselstein ondersteunt verenigingen met een lockdownactie. Elke vereniging die zich heeft aangemeld voor de actie ontvangt € 711,- plus nog € 7,11 per lid. En waarom die specifieke bedragen? IJsselstein bestaat namelijk 711 jaar. Wij vinden het een hele leuke en zeer gewaarde actie.

Onze bestuursleden Ellen Metaal en Leon van Zelst met de cheque!


Amicitia's Maestro verplaatst naar 30 oktober!

12 mei '21
Amicitia’s Maestro wordt verplaatst naar 30 oktober 2021!!

We kijken er naar uit om met onze maestro’s aan de slag te gaan maar 5 juni is helaas nog te vroeg.

Heeft u een kaartje voor de editie van 2020? Dan is dit uw toegangsbewijs voor 30 oktober 2021. Bewaar je ticket dan ook goed! Mocht je deze avond niet kunnen of toch je kaart willen inleveren, neem dan contact op met ons via bestuur@harmonieamicitia.nl.

Onze maestro’s, de jury, het orkest en de organisatie kijken met veel enthousiasme uit naar zaterdagavond 30 oktober 2021!

Koninklijke onderscheiding voor Elise van Schalkwijk

12 mei '21
Op maandag 26 april ontving ons lid en bestuurslid Elise van Schalkwijk een Koninklijke onderscheiding.
Elise is een verenigingslid in hart en nieren. Naast het spelen op de klarinet vervult Elise al vele jaren een bestuursfunctie. In 2021 heeft zij maar liefst 30 bestuursjaren op de teller staan als secretaris. Elise is een fijn mens met oog voor de ander. En mede door haar brengen wij naast het maken van muziek ook onze naam Amicitia - vriendschap - echt tot leven. Door juist dat kaartje of die mail te sturen op die momenten in het leven die er echt toe doen. De term “een stille kracht” kan echt voor Elise uitgevonden zijn. Welverdiend dat ze daarom nu in de schijnwerpers staat!


Meet & Greet met Johan de Meij

11 feb '21

Donderdag 28 januari hadden we via Zoom een Meet & Greet met Johan de Meij.
Op zaterdag 30 oktober hebben wij een concert gepland in het Fulcotheater met de 4e Symfonie van Johan de Meij op het programma. We gaan dit werk uitvoeren met de medewerking van sopraan Tamar Niamut, pianiste Lineke Lever en een kinderkoor.

Johan de Meij componeerde zijn Vierde Symfonie voor het Jeugdorkest van Zuid Tirol dat deelnam aan een Mahlerfestival. De binding met Mahler komt terug uit de keuze voor de eerste drie liederen. Dat was aanvankelijk zijn opdracht. Johan de Meij vond het werk echter niet af en werkte het uit tot zijn Vierde Symfonie.
Deel voor deel luisterden we naar de muziek en nam hij ons mee in zijn gevoel voor de muziek en het verhaal dat hij er mee wil vertellen. Ook gaf hij steeds een toelichting op de verschillende (en ook terugkerende) thema’s.
Het was een hele mooie ervaring dat zo’n grote componist, vanuit het verre Amerika, met ons in gesprek ging. We kijken uit naar het moment dat we als orkest met elkaar kunnen gaan repeteren om ons voor te gaan bereiden op een uitvoering van dit mooie muziekstuk.Nieuwjaarsreceptie en leden die een jubileum vieren!

14 jan '21
Tradities blijven bestaan dus op de eerste donderdag van het nieuwe jaar onze nieuwjaarsreceptie.
Alleen voorzitter Ellen was in het gebouw. De leden keken online mee.
Ellen sprak mooie woorden. Een terugblik op het afgelopen jaar én een hoopvol vooruit kijken naar 2021. De plannen voor leuke concerten zijn er. Nu hopen dat we snel weer met elkaar muziek kunnen maken.
Zoals ook gebruikelijk werden de leden gehuldigd die in het jaar 2021 een jubileum mogen vieren.
Ron van Reenen en Susanne van Laarhoven zijn 25 jaar lid en Jan van Baggem heeft de mooie mijlpaal van 40 jaar gehaald.
Wethouder Mark Foekema sprak hen toe. De bondinsignes en de bijbehorende certificaten liggen klaar. Maar helaas, het uitreiken en opspelden moet nog even wachten.

In de bijlagen de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Ellen Metaal en de toespraak van wethouder Foekema gericht aan de jubilarissen.
Bijlagen

21.01.07_Jubilea_toespraak.pdf
21.01.07_NJR_toespraak_voorzitter.pdfEen grote "WAUW" voor RABO ClubSupport!

3 dec '20
Donderdagavond 5 november was de online uitreiking van de Rabo ClubSupport en wauw wat een mooi bedrag mogen wij in ontvangst nemen. We mogen € 1.028,60 besteden aan nieuwe blaasinstrumenten voor een scholenproject in samenwerking met IJsselsteinse basisscholen. Alle leden van de Rabobank uit de Utrechtse Waarden e.o. die op ons gestemd hebben, ontzettend bedankt!!!

Jarig!

10 sep '20
We bestaan 120 jaar!! En dat vierden we vandaag met een lekkernij voor bij de koffie.
Zaterdag 31 oktober geven we ons lustrumconcert om dit samen met jullie te vieren! Hou onze website en deze pagina goed in de gaten want er zijn maar beperkt aantal plekken beschikbaar en dan is vol snel vol.

Open muzieklessen muziekspeeltuin

27 aug '20
Het grote orkest start vanavond na een korte vakantie weer met repeteren maar ook de muziekspeeltuin gaat weer van start! Op zaterdag 12 september zijn de open muzieklessen voor peuters, kleuters en leerlingen uit groep 3 en 4. Benieuwd of je dochter of zoon het leuk vindt om iets met muziek te doen? Kom langs en doe mee!! Liever les op een specifiek instrument? Neem dan contact met ons op! Zien we jullie 12 september?

Afsluiting muziekspeeltuin

14 jul '20
Afgelopen zaterdag ontvingen onze jongste leerlingen en Amv (Algemene muzikale vorming) leerlingen hun muziekdiploma na een leuk optreden van Peter en de Wolf met ondersteuning van 5 muzikanten uit het grote orkest. Gefeliciteerd allemaal!!

Repeteren in de Basiliek

3 jul '20
Geen aparte koper- of houtrepetitie maar gewoon weer allemaal bij elkaar. Dat past helaas niet (ivm de 1,5 meter regeling en voor orkesten nu nog 2 meter) in ons eigen gebouw.
Donderdagavond waren we te gast in de Basiliek en dat leverde mooie plaatjes en warme klanken op! Wil van Doorn bedankt voor jullie gastvrijheid.

Gefeliciteerd Laura en Tijn!

25 jun '20
Gefeliciteerd Laura en Tijn met het behalen van jullie muziekdiploma’s. Laura is geslaagd voor haar A-diploma op trompet en Tijn voor zijn B-diploma op slagwerk. Beide toppers die hun diploma op afstand in ontvangst mochten nemen.

"Hakuna Matata"

7 jun '20
Hoe tof! Terwijl we niet samen konden spelen, hebben we een online samenspeel video gemaakt! Luister mee naar een gedeelte uit de Lion King. Super trots op de leden maar bijzonder trots op Lonneke Noorman en Gerda Kamsma die dit samen gemaakt hebben.

Klik hier om het filmpje te bekijkenWe mogen weer repeteren!

4 jun '20
Yes we mogen weer!! Vanavond zijn de slagwerkers begonnen met hun groepsrepetitie onder leiding van Jos Schroevers. Veilig op afstand, maar wat heerlijk om weer samen te mogen spelen. Vanaf volgende week hopen we met kleine groepen blaasinstrumenten te kunnen gaan repeteren (maar daarvoor wachten we nog even het definitieve protocol af ivm de welbekende aerosolen).

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings

24 apr '20
Vandaag, vrijdag 24 april 2020 is Jan Hartings in een oranje zonnetje gezet. Een koninklijke onderscheiding als waardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onze vereniging en de kerk!

Ans van Baggem en Wil Hartings hebben het initiatief genomen om hun broer Jan Hartings voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uiteraard hebben wij vanuit het bestuur en ook de Brulapen deze aanvraag van harte ondersteund. Ook pastoor Van der Vegt heeft namens de kerk een mooie ondersteunende brief geschreven. En vandaag was het zover dat de burgemeester Jan mocht verrassen met een lintje. Helaas geen feestelijke uitreiking, maar die komt later nog na het coronatijdperk.
In een Zoom-bijeenkomst sprak de burgemeester een verraste Jan toe en eindigde met de woorden: “dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd de heer Jan Hartings te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau”.

Op de website van de gemeente IJsselstein staat te lezen: De heer Hartings is 60 jaar lid van Harmonie Amicitia. Lid zijn van een muziekvereniging is voor de heer Hartings meer dan muziek maken alleen. Als trompettist speelt hij in het orkest. Maar hij is ook van jongst af aan een bevlogen vrijwilliger. In de loop de decennia heeft hij een inzet als lid van de muziekcommissie, muziekbibliothecaris, secretaris in het bestuur, muzikaal leider van de Brulapen, initiatiefnemer van de Carnavalsmis en huisvader/handyman van/in het verenigingsgebouw van Amicitia. Daarnaast heeft de heer Hartings ook nog een inzet bij de Heilige Drie-eenheid, geloofsgemeenschap H. Nicolaas. In de basiliek is hij koster, acoliet en vrijwilliger voor allerlei voor handen zijnde klussen.

De Brulapen hebben vanavond Jan verrast met een serenade. Uiteraard op gepaste afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk moment waar Jan en Leny zichtbaar van genoten. En ook een moment voor Ellen om Jan namens het bestuur met het op afstand overhandigen van een boeket bloemen te feliciteren.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

3 feb '20
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Zin in muziek maken bij Amicitia?

29 jan '20
Ons orkest heeft een mooie bezetting met 57 orkestleden in een mix van jong en oud. We willen onze bezetting verder uitbreiden!

Speel je trombone of euphonium? En ben je een enthousiaste gedreven muzikant met minimaal Hafa B niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou en maken we graag kennis!

Je bent van harte welkom om op donderdag op onze repetitie langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen. Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl. Na ontvangst nemen wij dan contact met je op.

Amicitia repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het eigen clubgebouw en staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers.

Speel je een ander instrument en heb je interesse? Neem dan ook zeker contact op via bestuur@harmonieamicitia.nl. Vermeld in je mail naast je instrument graag ook je ervaring. We kijken dan graag wat de mogelijkheden zijn, ook als jouw instrument hierboven niet als vacature genoemd staat. Hafa B is wel altijd een minimum vereiste.Jos Schroevers nieuwe dirigent

23 jan '20
Trots presenteren wij Jos Schroevers als onze nieuwe dirigent. We zijn er van overtuigd dat Jos de muzikale lijn van de afgelopen jaren voort gaat zetten. Ontzettend gaaf om een ervaren dirigent als Jos voor ons orkest te hebben mogen staan. Vanaf donderdag 30 januari gaat hij aan de slag met het voorjaarsprogramma waaronder een uitverkocht Maestroconcert.

Karin 50 jaar lid!

3 jan '20
Bij Amicitia is het traditie de leden te huldigen die in het komende jaar een jubileum vieren.
Wethouder Peter Bekker mocht dit jaar Karin Veldhuizen-van Schendelen huldigen. Karin is 50 jaar lid van Amicitia!

Een halve eeuw waarin zij muziek maakte als percussionist en tamboer maitre bij de drumband; slagwerker bij Die Reiffenmusikanten; alt- en tenorsaxofonist bij de Brulpen én natuurlijk het grote orkest van de harmonie.
De donderdagavond is voor Karin haar Amicitia-avond. Elke week is zij present. Slechts 1x per jaar verzuimd zij als zij zichzelf een weekje vakantie gunt.

Karin is als een muziekmoeder sectiehoofd van de saxgroep. Alex blaast op de baritonsax zijn partij mee en Karin en hij zijn elkaar tot steun. Angelique blaast onder de vleugels van Karin haar tenor partij mee en dan zit er nog een hele groep jonge altsaxofonisten. Zij moeten nog veel leren en Karin met al haar ervaring neemt deze taak graag op zich.

Lisanne sprak als groep haar dank hiervoor uit. Zij overhandigde Karin namens alle saxen een leuk toepasselijk cadeau. Een kunstwerkje van een saxofonist als houder voor het favoriete drankje van Karin: een fles rosé.

Afscheid dirigent Michael Engelbrecht

2 jan '20
Op de nieuwjaarsreceptie hebben we afscheid genomen van Michael onze dirigent. Hij gaat na 6 jaar Amicitia een nieuwe uitdaging aan bij Philharmonie Gelre. We wensen hem uiteraard heel veel succes! En zoals onze voorzitter Ellen het mooi verwoordde en hoe wij erop terugkijken: don’t cry because it’s over, smile because it happened.

In zes jaar tijd hebben we als orkest en vereniging met elkaar hele mooie dingen gedaan. Als cadeau aan Michael samengevat in een fotoboekje.Sfeervol kerstconcert

24 dec '19
Amicitia is één grote familie. En familieleden zoeken elkaar op met kerstmis. Bij Amicitia is het al een aantal jaren de traditie om dit de zaterdag voor kerst te doen.

Gezellig met elkaar muziek maken en na afloop chocolademelk en glühwein drinken met een lekkere cupcake er bij. Het was weer een gezellige avond.

De Kerstavond van St. Nicolaas

14 dec '19
13 december: Een bijzondere avond in de Nicolaasbasiliek om te luisteren naar mooie muziek/zang;de kerststal te bewonderen; Een wens te schrijven en in de wensboom te hangen of de kerktoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over verlicht IJsselstein.

De Brulapen gaven hun medewerking. Zij transformeerden moeiteloos in de Koperen Engelen.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

12 dec '19
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Prachtige cheque van Rabobank Utrechtse Waarden

12 okt '18
Wauw, vanavond een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen twv €954,70, uitgereikt door de dames van de Rabobank Utrechtse Waarden e.o.! Rabobank en alle stemmers bedankt. We gaan het goed besteden, en wel voor de videoprojectie bij ons aankomende Maestroconcert. We hebben er vanavond met de dames gelijk maar een feestje van gemaakt

Speciale dag voor 3 hele speciale leden

29 sep '18
Vandaag is een speciale dag voor 3 wel hele speciale leden! Dit jaar zijn Jan van Baggem, Wil Hartings en Jan Hartings benoemd tot ere lid voor hun jarenlange inzet en voor hun speciale inzet voor de verbouwing van ons verenigingsgebouw.
Vandaag werden ze in het zonnetje gezet met een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe en dat begon vanochtend met een rode loper en vertrek in een limousine!! Allemaal mogelijk gemaakt door het Vriendenfonds van de VriendenLoterij!

Vacature eerste trombonist

28 sep '18
We zijn op zoek naar een ervaren eerste trombonist op minimaal HaFaBra niveau C of gelijkwaardig. Een echte kartrekker! Ook zijn we op zoek naar een tweede trombonist op minimaal HaFaBra niveau B (of gelijkwaardig) met orkestervaring.

Ons orkest bestaat uit 57 enthousiaste muzikanten. Elke donderdagavond repeteren we onder leiding van onze dirigent Michael Engelbrecht in ons eigen verenigingsgebouw in IJsselstein. Wil je meer weten over onze concerten en over ons als vereniging, kijk dan ook verder op onze website en op deze Facebookpagina.

Ben jij de muzikant die wij zoeken? En lijkt het je leuk om bij ons te komen spelen: Je bent van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen.
Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl.

Muziekspeeltuin

2 sep '18
Zin in muziek? Onze muziekspeeltuin gaat vanaf 22 september weer van start. Geef je zoon of dochter voor 15 september op via peuterkleutermuziekles@gmail.com.

Rabo Clubkas Campagne

31 aug '18
Heb jij de stembiljetten voor de #rabobankclubkascampagne ook al ontvangen? Wij hebben je stem hard nodig! Waarvoor we het gaan inzetten? Voor het Maestroconcert op 23 november zodat we alle 7 maestro’s goed kunnen projecteren op het witte doek. Dan kunnen we een camerateam en bijbehorend apparatuur inhuren! Stem op “Amicitia”!!Vernieuwd gebouw Amicitia feestelijk geopend

5 mei '18
De wens van Harmonieorkest Amicitia voor een uitbreiding van hun gebouw aan de Panoven leefde al in 2000, bij het 100-jarig bestaan. Vorig jaar konden de plannen in gang worden gezet. Zaterdagavond de feestelijke opening plaats, met de klanken van het jeugdorkest dat was opgesteld op de uitgebouwde veertig vierkante meter.

\"Het zijn net de Olympische Spelen\", vindt voorzitter Ellen Metaal. \"We hebben er lang naartoe gewerkt en nu vallen alle stukjes op hun plaats. Het vernieuwde gebouw voelt als een gouden medaille voor iedereen.\" De harmonie is ook drie ereleden rijker: Jan en Wil Hartings en Jan van Baggem. \"Zij hebben zich alle jaren én tijdens de verbouwing bijzonder ingezet.\" (Foto: Lysette Verwegen)

Jan, Jan en Wil benoemd tot ereleden!

17 mrt '18
Ze ontvingen tijdens de heropening van het gebouw deze onderscheiding als dank voor hun jarenlange uitzonderlijke inzet voor onze muziekvereniging. Een inzet als bestuurder, bibliothecaris, Brulaap, barman en mannen voor elke klus in 'het Gebouw'.

Natuurlijk wilden we 'de klusmannen' ook graag een cadeau geven. Met behulp van de VriendenLoterij ontvingen ze een cheque voor een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe op zaterdag 29 september 2018.

Mannen gefeliciteerd!!!! Amicitia is ontzettend trots op jullie.
SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2021 | Privacy statement